I Love my City

We startten dit project in Tilburg. Gedurende de komende maanden zal het aanbod in skylines en photoArt sterk uitgebreid worden. Wie is er nu niet trots op zijn geboorte- of woonplaats. En bedrijven willen ook graag uitstralen waar ze vandaan komen. Zéker in het buitenland.

Inspiratie

De stijl waarin Sjak de Volder de foto’s bewerkt komt voort uit zijn liefde voor Carel Willink. Hij wordt gezien als de belangrijkste schilder van het magisch realisme, een schilderstijl die met licht, kleur, vorm en diepte een vervreemdende sfeer schept. De voorstellingen ogen reëel, maar zijn uitsluitend mogelijk in de fantasie want zo kun je een foto niet direct maken.

Skyline van een stad

Nu we een tijdje bezig zijn met I Love my City is gebleken dat iedereen zéér gecharmeerd is van onze skylines van steden. Deze skylines creeëren we met foto's van de belangrijkste en opvallenste gebouwen en hotspots van steden. Hierdoor ontstaat er een surealistisch beeld wat er super realistisch uitziet. Net alsof het de werkelijkheid is maar toch weer niet. We voeren de skylines in diverse uitstralingen uit: realistisch, kleurrijk en urban. Soms maken we op verzoek speciale versies met een andere lucht of andere samenstelling van de gebouwen. Deze varianten zijn soms ook via onze site te koop. We proberen het aanbod van steden snel uit te breiden.

PhotoArt

I Love my City is zowel magisch als realistisch. Elke print is zeer herkenbaar en in eerste instantie lijkt er niet veel veranderd aan de prominente Tilburgse locaties. Maar, wie goed kijkt, ziet hoe de beelden transformeren in een romantisch en onheilspellend Metropolis.

De complexe beelden in I Love my City zijn zeker niet gemaakt met een simpele fotofilter. De beelden worden laag voor laag losgehaald om ze daarna weer opnieuw laag voor laag te bewerken en te illustreren. “De truc is om de foto zo realistisch mogelijk te houden. Het beeld moet zowel kenmerkend, als vervreemdend zijn. Dat creëert het magisch aanzicht, met een vleug onheilspellendheid. Bij elke foto is dat het spanningsveld wat we willen bereiken.


Fotowand

Ook dit is een mooi product en opmerkelijk; het is goed betaalbaar. Kijk maar eens onder het menu item fotowand op deze site. Ook hier wordt vaak om maatwerk gevraagd. Bijvoorbeeld de skyline van mijn stad maar dan ook mijn bedrijfspand eringeplaatst. Fotowanden worden door ons beplakt met Walltex (kras- en stootvast en tevens afwasbaar). Laat zien dat u trots bent op uw stad!

Maatwerk

I love my City biedt ook maatwerk aan. Wilt u een (of meerdere) photoArt van uw bedrijf of woning neem dan contact met ons op en we bespreken de mogelijkheden. Dat gaat van artwork aan de muur of een gehele wand tot geschenkboxen met prachtige prints van uw bedrijf welke als relatiegeschenk weg te geven zijn. Zo maakt u pas echt indruk.